Verliefd op Malaga – mei 2018

In het verleden vlogen de meeste mensen op Malaga om dan snel door te rijden om de zonnige Costa ’s te bezoeken of het prachtige achterland van Andalusie. Maar dat deze stad ook zeker een bezoek waard is, laat ik je graag zien in mijn vlog. Malaga is echt een bruisende stad met een fijn zandstrand en een rijke historie. De inwoners van Malaga staan bekend om hun liefde voor wijn en eten. Je vindt ze dan ook voornamelijk in een café of restaurant.
Pablo Picasso was de beroemdste inwoner van de stad. Veel van zijn werken zijn vandaag de dag te bewonderen in zijn oude woonhuis of in het Picasso Museum. Malaga heeft zeer recent (sinds 2013) een complete facelift gehad. De gebouwen zijn opgeknapt en het centrum is autovrij geworden. Er is een prachtige boulevard aangelegd en er zijn veel leuke, betaalbare hotels. Dat maakt het een geweldig leuke citytrip.

Door het zachte klimaat is de winter, maar zeker ook het voorjaar een geweldige tijd om in Malaga te verblijven. In de zomer kan je de stad beter overslaan, het is dan al snel ruim 40 graden in de schaduw. Vandaar ook dat het voor- en najaar hoogseizoen is in deze stad.

Wij verbleven 24 uur in Malaga. Het hoofddoel van onze vakantieweek was het surfmekka Tarifa, dus alleen de laatste dag verbleven we in Malaga. We bezochten het Picassomuseum, de moderne haven en de visserswijk El Palo. Ook deden we een fietstour met Beleef Malaga. Echt een aanrader.

Ik ben in die 24 uur echt verliefd geworden op Malaga en ga zeker een keer terug!

Bekijk ook mijn vlog: http://bit.ly/malaga_vlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *