Ik vlog-blog – januari 2018

In december volgde ik een workshop Vloggen van Mirre van Sunshine Films. Een van de belangrijkste lessen was: gewoon gaan doen!! Natuurlijk vind je jezelf (en je onderkin) niet mooi op beeld, maar bewegend beeld, jouw verhaal: dat boeit. Oké, gelijk maar voor de leeuwen dan. Tijdens de workshop maakte ik een vlog waarin ik het hoofdkantoor van Face2Face Travel liet zien. Ik poste deze op Facebook en wow! Wat een leuke reacties. Dat smaakt naar meer. Het voornemen voor 2018 is dan ook om tijdens mijn reizen te gaan vloggen. En dat begint gelijk, want de jaarwisseling vieren wij in het vakantiehuisje van mijn ouders in het mooie Frankenau. Dit schattige plaatsje licht in Sauerland midden in het natuurpark Kellerwald. Een prachtige omgeving om het jaar te overdenken en tot rust te komen. De frisse lucht, elke dag een mooie wandeling en het vertrouwde van de omgeving zorgen ervoor dat wij helemaal tot rust komen.
Kijk hier naar mijn vlog.

Maar nu terug naar het vloggen zelf. Welke tips kan ik je als beginnende vlogger meegeven?
Tip 1# Niet verticaal maar horizontaal!
De eerste tip die wij van Mirre kregen: Houd je telefoon niet in de telefoonstand tijdens het filmen. Dan krijg je namelijk twee zwarte balken in beeld tijdens het vertonen. Geen gezicht!
Tip 2# Kijk in de camera
Waarschijnlijk zet je je telefoon op de selfiestand, zodat je zelf ook gelijk ziet wat je filmpt. Dat is natuurlijk heel goed, maar zo kijk je de kijker niet aan. Kijk naar de camera van je telefoon en zo heb je gelijk oogcontact. Doen hoor!
Tip 3# Belichting
Hier kan ik kort over zijn: net als bij fotograferen zorg je ervoor dat de zon niet van achteren komt, want dan ben je zelf een zwart vlak. Ook weer niet met de zon pal van voren want met dichtgeknepen ogen komt je vlog ook niet helemaal over. Dus kijk altijd kritisch naar je belichting.
Tip 4: Camera beweging
Eigenlijk weten we dit al: je mag best een beetje de camera bewegen. Bij een vlog komt het allemaal niet zo precies. Maar denk alsjeblieft om de snelheid: te snel filmen daar worden we misselijk van.
Tip 5: Geluid
Als reisvlogger film je natuurlijk voornamelijk buiten. Maar een beetje wind zorgt er al voor dat je onverstaanbaar bent. Investeer in een microfoon, deze zijn echt niet duur, en je geluidskwaliteit schiet vooruit.

En wil je het echt leren? Weten hoe je een vlog kunt monteren en nog veel meer tips. Volg dan de leuke workshop van Mirre Oost via: sunshinefilms.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *